Till skillnad mot många andra privata aktörer på friskoleområdet så har vi inte ett vinstkrav på vår verksamhet. Småskolan och Eraskolan finns i grund och botten för att vi vill erbjuda elever och föräldrar en riktigt bra start på elevernas skolgång. 7 viktiga skolår, en skolgång med hög kvalité.
Jessica Påhlsson
Lärare och initiativtagare

Vår tanke är att med en liten skola med mindre klasser så kan vi erbjuda ett helt annat tänkande än många större skolor.
Vi tror på närheten mellan elev och personal, mellan elev och elev och mellan personal och personal. Litenheten ger flera stora fördelar när det gäller mjuka värden som trygghet och genom detta vet vi att Småskolan och Eraskolan kan erbjuda en ytterst attraktiv start på skolgången både för elever och föräldrar.
Fredrik Påhlsson
Rektor och initiativtagare

Småskolan (åk F-2) och syskonskolan Eraskolan (åk 3-6) startades, ägs och drivs av Jessica och Fredrik Påhlsson. Båda är mycket erfarna och framgångsrika lärare med mångårig ledarerfarenhet från skola, akademi, lärarutbildningen och den ideella sektorn. Till sin hjälp har de drygt 20 anställda som alla är mycket skickliga inom sina respektive skolprofessioner.

Sedan starten 2011 har målsättningen varit att skapa så goda förutsättningar för kunskapande som möjligt för både elever och personal. De höga målsättningarna och de goda arbetsförutsättningarna, med mindre klasser och högre lärartäthet, har rönt stor uppmärksamhet både nära och i fjärran.

Elevframgångarna har inte låtit vänta på sig de heller. På Småskolan & Eraskolan finns alla typer av elever, med det gemensamma att skolan är viktig. Resultaten är goda för eleverna, som inte bara hunnit med “det vanliga” i skolan, utan också blivit Östergötlands vassaste klass i den stora Schack-fyran-tävlingen och dessutom regionmästare i den klassiska tävlingen Vi i femman.