Att välja skola kan vara en utmaning. Att som förälder ha insikt i “skolutbudet” kan i det stora hela vara väldigt knepigt, inte minst med tanke på att exempelvis media ger en allt annat än ärlig bild av olika skolalternativ. Småskolan har därför sammanställt en “7 goda skäl”-lista (i kortformat) för att peka på varför Småskolan är ett högattraktivt val.

1. Små klasser – På Småskolan är det maximalt 20 elever i en klass och bara en klass i varje årskurs (F-6).

2. Hög lärartäthet – Småskolan har en högre lärartäthet. Vuxna med stort kunnande nära barnen ger möjlighet att skapa trygghet och goda förutsättningar för lärande.

3. “Toppskiktet” i Sverige. Småskolan har upprepat fått utmärkelser för framgångsrikt utvecklingsarbete och har lika upprepat fått uppmärksamhet för att vara en framgångsrik skola när det gäller att få eleverna att klara de mål som staten har för de aktuella årskurserna. Fler elever klarar mer.

4. Småskolan är en trygg skola, inte bara enligt Skolinspektionen. Våra värden i den stora Skolenkäten (hösten 2019) visar på väldigt fina värden inte minst när det gäller studiero och trygghet. “På vår skola finns inte mobbning”, är en elevberättelse som återkommer.

5. Fokus på gedigna skriv-, läs- och räknekunskaper. På Småskolan är skolan viktig, för elever, föräldrar och lärare. Av föräldrar till elever som “vuxit ur” vår skola och fortsatt i högre årskurser på andra skolor så har vi fått återkopplat att eleverna varit mycket väl förberedda med gedigna kunskaper och förmågor.

6. Närhet ger trygghet. På Småskolan känner alla elever all personal och all personal alla elever.

7. En skola med driv med nära koppling till den senaste forskningen om skola. Ett nära samarbete med exempelvis Linköpings Universitet i flera forskningsprojekt ger utveckling till gagn för våra elevers kunskapsutveckling.

På Småskolan vill vi leda våra elever framåt. Hos oss månar vi om att skola ska vara skola, med en positiv läratmosfär, och det ger goda resultat. Ingen skola är perfekt. Vi har många saker att utveckla vidare. Men hittills har vi lyckats väl.” säger rektor Fredrik.

Vill du/ni ha mer information? Tveka inte att kontakta Småskolan, vi hjälper mer än gärna till med ytterligare information. Förutom besök för att se hur vi har det så kan vi också erbjuda ett större antal föräldrar till elever som går på skolan som mer än gärna berättar om hur det är att ha sina barn på Småskolan. info@smaskolan.se eller 013-47 90 400.

Småskolan är startad av, ägs och drivs av lärarna Jessica och Fredrik Påhlsson och drivs helt utan vinstintresse. Målsättningen är att Småskolan ska vara en bra skola. På riktigt.