Varmt välkommen till Öppet hus 2024

Här hittar du all information du behöver om Öppet för föräldrar till elever som väljer till förskoleklass HT24. Torsdagen den 11/1 kl 18.00 är du som förälder välkommmen till öppet hus på Småskolan, Allhelgonagatan 7. Öppet hus är till för föräldrar som har barn som ska börja i förskoleklass hösten 2024. (Denna gång endast föräldrar. Barnen får möta skolan i ett senare skede.)

Denna kväll startar vi kl 18.00 med gemensam information. Du möter delar av vår personal som berättar om verksamheten. Visste du till exempel att Småskolan & Eraskolan erbjuder förskoleklass med betydligt fler undervisningstimmar än många andra skolor?
Vi gör sedan en enklare rundvanding i våra lokaler. Träffen avslutas med det alltid lika trevliga fikaminglet där ni får möjlighet att få svar på era frågor.
Vill du läsa mer om Småskolan redan nu så kan du göra det här.

Information om skolan och valet

Skolvalet har fram tills för några år sedan varit präglat av att föräldrar har behövt göra strategiska prioriteringar i valprocessen. Numera är det dock betydligt enklare.

Vid vår träff kommer vi försöka ge all information du behöver både om Småskolan & Eraskolan, där vi erbjuder de 7 viktiga startåren på ditt barns skolgång. Dessutom information om hur valet till förskoleklass fungerar över huvudtaget för oss som bor i Linköpings kommun. Det brukar bli lite lättare att begripa alla klurigheter efter detta. Visste du t ex att Linköpings kommun gjorde om urvalskriterierna för några år sedan för de kommunala skolorna, men att Småskolan & Eraskolan (som är en fristående skola) i lugn och ro rullat på utifrån kända och trygga förutsättningar. Vi berättar hur allt fungerar och ligger till och besvarar alla upptänkliga frågor som du har inför valet av skola.

Ställ alla frågor du vill och behöver

För oss som arbetar på Småskolan & Eraskolan så är det viktigt att ni får svar på alla era frågor så att ni tryggt kan landa i ert beslut kring skolval. Ingen fråga är för stor och ngen är för liten. Vi har inte svar på alla frågor men brukar kunna reda ut de flesta kring varje elev. Öppet hus avslutas med ett fikamingel där ni kan ställa alla frågor som önskas och behövs till vår personal.

Anmälan?

Ingen anmälan behövs. Alla föräldrar till elever som ska börja förskoleklass HT24 är varmt välkomna.

VÅRT MELLANSTADIUM ÄR FÄRDIGBYGGT

Har ni gått förbi vårt nybyggda hus för mellanstadiet? Vid Adamstorpsvägen, ett stenkast från Småskolan, har vi nu byggt färdigt vår mellanstaadieskola, Eraskolan. Här finns nu en komplett skola med egen idrottssal, eget tillagningskök och givetvis fina ytor för undervisning i alla ämnen.

Ta gärna en promenad förbi när ni får tillfälle.

Vänligen respektera att detta är arrangemang endast för er föräldrar inför ert beslut om ert barns skolgång. Eleverna kommer i ett senare skede att få möjlighet att lära känna både skolan och personalen.